torsdag 29. mai 2014

Heklet rund matte

I lengre tid nå har jeg hatt lyst til å gjøre forskjellig håndarbeid, men har måttet prioritere konfirmasjonen. Men i går fikk jeg endelig begynt på et prosjekt - som jeg allerede i fjor sommer hadde tanker om. Nemlig det å hekle matter av gamle sengesett. Vi har skiftet dyner fra 200 cm lengde til 220 cm. Og da synes jeg det var for galt å bare kaste de som ble for korte. Så da har de ligget her på vent da, sammen med sengeklær som ungene har "vokst fra" (barnslige mønster osv).

Så i går rigget jeg meg til med sengesett og begynte å rive de i strimler ca 3 cm brede, fant frem heklenål nr 12 og satte i gang. Jeg rev strimlene etterhvert som jeg heklet. Det er også veldig greit å kunne bruke sengeklær du egentlig ikke liker mønsteret på. For i den ferdige matta kommer bare fargene frem.
I dag satte jeg meg ut i sola og heklet matta ferdig. Brukte ett sengetrekk, og ferdig måler matta 60 cm. Kunne ha laget den større, da jeg hadde et likedan sengetrekk til, pluss 2 putevar. Men det kan jeg bruke til et senere prosjekt. Hvis du har lyst til å prøve deg på noe lignende er det bare å google etter mønster. Jeg fant flere på forskjellige blogger.
Matta var kjempegod å gå på, og jeg vil tro den passer flere steder. Kanskje på verandaen også?
Ikke umulig jeg må snoke i svigermors skap i sommer, så jeg har noe å gjøre i ferien. *hihi*

God helg til dere! 


6 kommentarer:

 1. For en god ide - tak for tips!

  SvarSlett
 2. Kjempeflott matte,resirkulering på høyt plan dette.

  Klem fra Kjersti

  SvarSlett
 3. Så smart! Og så flott den ble! Jeg husker vi hekla matter av plastposer for mange mange år siden :) De ble ikke så gode å tråkke på, gammelt sengetøy er nok mye bedre ja!
  klem Unni

  SvarSlett
 4. Så flott! Syns de mattene er så fine. Og det er gjenbruk på sitt beste.

  SvarSlett
 5. Så stilig! Første gang jeg ser dette, men skikkelig kreativt gjenbruk:)

  SvarSlett

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...