søndag 20. desember 2015

Hjertelig julehilsen

Et julekort i tradisjonelle julefarger måtte det også bli. Her er det preget mønster og glitter i selve papiret. Enkelt dekorert med kantpunch og noen blomster og pyntebær. Og som vanlig kan jeg si - så er motivene fra StudioLight.
Det ser veldig dårlig ut for en hvit jul i Trøndelag. Men det er liksom snø, kulde og vintermotiv som gjerne blir på julekortene. Tror nok de aller fleste ønsker seg hvit jul, lik de som oftest var i barndommen. Selv om det nok var snøfrie juler innimellom da også.

Da er hele familien samlet for å feire jul sammen. Studenten har kommet hjem fra hybeltilværelse i Oslo. Og håper vi får noen fine og gode dager sammen. ♥

Er du i rute med juleforberedelsene? Jeg er "litt på hæla" som vanlig. Men i dag er juletreet kjøpt - edelgran som vanlig. Og det så faktisk veldig fint ut - siden jeg valgte det selv. *hihi* Tok en rask tur innom et søndagsåpent kjøpesenter og fikk kjøpt noen julegaver til. Godt å kunne krysse av flere punkter på huskelista. 

lørdag 19. desember 2015

Enkle og rene julekort

Selv om jeg som så mange andre lar meg friste og kjøper nye juleark hver høst, så ender det ofte med at jeg bruker av de gamle som jeg allerede har. Som jeg f.eks kjøpte dobbelt eller trippelt av - fordi de var så fine. Eller at jeg har spart på arkene til det "spesielle" prosjektet. På begge kortene har jeg brukt ark fra Pion Design, fra i fjor og året før. Og disse arkene synes jeg er så dekorative i seg selv, så de trenger ikke pyntes noe ekstra. Jeg synes også at det blir renere når jeg stempler teksten rett på arket, istedet for flere panel eller tags. En enkel snøkrystall-charm og hyssing fikk være med. Og så har jeg brukt glitterpenn på selve motivet for å fremheve snøen.
Tusen takk til dere som tar dere tid til å legge igjen en kommentar. ♥  Det er veldig koselig å få tilbakemelding på det en har laget.
fredag 18. desember 2015

Julekort i favorittfarger ♥

Må bare innrømme at jeg er glad i turkis, petrol og blå-grønne farger. Og på julekort synes jeg det blir lekkert sammen med speilkartong for å få frem den litt kalde følelsen. Det samme med bling-steiner - jeg bruker en del av dem. Og så er det litt typisk meg at jeg gjerne vil ha flere paneler med farger som passer til.
På disse kortene har jeg helt bevisst prøvd å pynte slik at det ikke blir så tykt i konvolutten. Men alle panelene, også under skrivefeltene inni, gjør sitt til at det blir noen gram vekt likevel. Greit å huske på når ting skal sendes i posten og reglene går både på vekt og tykkelse.
Her har jeg brukt et ganske gammelt mønsterpapir - en favoritt ♥, og skulle ønske jeg hadde hatt flere ark av dette. Synes det passer så godt på jule- og vinterkort. Det ser ut som at det snør på hele arket. Tror dette God Jul-stempelet kommer fra Kreativ Hobby. Det er lenge siden jeg kjøpte det iallefall. "Vinteren er"-stempelet kommer fra Magic Monday. Motiv på begge kortene er fra StudioLight.

I dag har jeg pakket inn julegaver, og fått en liten oversikt. Og i kveld har jeg hatt en lang økt med å skrive julekort. Og jeg synes det er koselig  å tenke på at noen vil gledes ved dem. Jeg har imidlertid lagt merke til at ingen julekort har ankommet min postkasse så langt i år. (dvs - har fått 3 stk men de fulgte med julegaver) Er julekort-tradisjonen på vei til å dø ut? Hvor kjedelig er ikke det? Jeg har på følelsen av at folk "sitter på gjerdet", og venter og ser om DE får julekort først, før de gidder sende tilbake. Og det synes jeg er rart, for de jeg sender til, de har jeg som regel husket på med en julehilsen i årsvis.

Ja, det var noen kvelds-funderinger fra meg. Jeg skal likevel sende mine kort og håpe mottakerne vil glede seg over dem.


torsdag 17. desember 2015

Utradisjonelt julekort

Selv om jeg som vanlig har vært litt treg med julekortene i år, så har jeg virkelig kost meg med å lage dem. Og det er for meg viktigere enn å produsere i mengder. Dette rognebær-bildet ga meg en liten utfordring, det er jo ikke veldig typisk jul. Men vintertema går også bra synes jeg. Mønsterark fra Papirdesign fikk frem det litt rustikke preget jeg ville ha. Og speilkartongen fikk understreket det kalde. En liten bambi ble med - kjøpt på Nille. Der har de forresten mye rart som kan brukes til scrapping har jeg funnet ut. God Jul-stempel fra Norsk Stempelblad og små-stemplene er fra Papirdesign. Synes det er veldig greit å bruke sånne småstempler som ekstra dekor på kort, når det ikke passer helt med masse blomster eller bling. Så de har jeg brukt ganske ofte.
Blir med på Papirdesign sin desember-utfordring - mer jul.

onsdag 16. desember 2015

Monokromatisk julekort

I år tror jeg faktisk alle julekortene mine har motiv fra StudioLight. Men de varierer jo veldig i hvilke motiv og farger, så de trenger jo ikke bli likedan til slutt. Her var det en hjort som ville hilse på. Mønsterpapir fra tidligere års julekolleksjon, bølgepapp, hyssing og en ny kvist-die. Det er litt artig å pynte med blomster og annet for å få liv i kortet, men det blir en utfordring å sende det i posten, og håpe at det kommer velberget frem. God Jul-stempel fra Kort & Godt, og de andre fra Papirdesign. Snøkrystall-charm fra KortHobby.
Blir med på utfordringer hos


Kort o Mania - utfordring #143 - Jul

KortHobby - desemberutfordring - alt er lov med jultirsdag 15. desember 2015

På tide med julekort

Ja, det er absolutt på tide med julekort. Jeg har fått laget endel i varierende størrelser. Og jeg burde egentlig vært ferdig med å skrive dem også, og fått dem postet. Men nei, da. Kjenner jeg meg selv rett, så blir det en heftig skriveøkt et par seine kvelder/netter. Det ender som oftest med det.

I år har jeg ikke vært helt motivert for å stemple og fargelegge motiv. Og så er det jo greit med litt forandring fra år til år. Og da StudioLight kom med så mange fine motiv, ja så ble det det isteden. Og så var det litt kjekt at jeg fikk brukt litt gamle mønsterark, da de passet best i fargene i motivene. Stemplene jeg har brukt, kommer litt herfra og derfra.Den granbar-punchen er ny av året - hos meg. Trodde ikke jeg hadde bruk for en sånn, men så hadde jeg det likevel. Og synes den gjør seg godt under blomstene. 
Ei lita bjelle lager litt lyd, for mottakere som liker å riste litt på juleposten før de åpner den.


mandag 7. desember 2015

Tilbakeblikk 1 - Scrappetreff i Tromsø

Nå er året om ikke mange ukene over, og jeg undres over hvor alle dager, uker og måneder har tatt veien. Meningen var jo å lage et innlegg fra da jeg var i Tromsø på scrappetreff. I mars var jeg for første gang på "Scrapp med hjertet"-treff. Og det var skikkelig moro, selv om det var bittelitt skummelt å dra opp dit uten å kjenne så mange andre. Men jeg fikk møtt ansiktene bak flere nick fra et scrappeforum jeg er medlem på.
Jeg dro på treffet sammen med svigerinna mi og venninna hennes. Og det ble virkelig ei HERLIG helg! Arrangørene hadde gjort en super jobb med å planlegge og ordne til. De feiret 5-års jubileum for treffet med å servere oss knallgode kaker. De hadde ordnet og bestilt god mat til fredag kveld og middag lørdag. ♥ Det var dessuten gode lokaler med bra lysforhold - det er viktig synes jeg.
Et av helgens høydepunkt for meg var kurset med  Dorota Kopec. Veldig inspirerende å se hvordan hun dekorerte sine kort. Mye lag-på-lag, hyssing, woodvener-figurer, "sverting" av paneler og blomster med maling, glitter, paljetter og limputer. Dorota snakket kun polsk, men hadde med seg en assistent/tolk som het Magdalena. Så det gikk over all forventning å få med seg det viktigste av det de ønsket å lære bort. Jeg fikk sneket meg til et bilde sammen med to koselige damer. Magdalena til venstre og Dorota til høyre.

Her er to av de tingene jeg rakk å lage på kurset. Det var vel også et tredje kort, men det kom jeg visst ikke i gang med. Men har mobilbilder som jeg kan inspireres av, hvis jeg finner materialene i scrappekaoset mitt. Først et kort. Pga litt tidsnød så fikk dette kortet minimalt med glitter/paljetter på seg. Jeg kunne ha tatt på mer etter kurset, men glemte det av.


Alle på kurset fikk sånn ca de samme materialene utdelt. Med forskjellige farger og mønstringer på to-sidige ark. Så selv om oppsettet ble ganske likt på kortene og tag'en -så ble de likevel ganske forskjellige.En ting som har blitt "hengende igjen" etter kurset, er at jeg oftere bruker twine-tråd eller hyssing på kortene mine. Som en ekstra detalj under blomster og blader. Litt mer glitter har det nok også blitt.

For ikke lenge siden åpnet "Scrapp med hjertet" påmeldingen til treffet i mars 2016 - og jeg var kjapp med å melde meg på. Så nå har jeg det å gledes over fremover. ♥


Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...