tirsdag 30. desember 2014

Flere julebokser

Denne gang i mindre størrelse. Her har jeg brukt små hermetikkbokser som det har vært mais-korn i. (Selges som regel i 3-pk). Fordelen med de boksene jeg brukte, er at det ikke er noen skarp kant på innsida etter at lokket er tatt av.
Perfekte prosjekt å lage for å bruke opp reste-papirer, og passer kjempefint til å lage små gaver/hilsener. To bokser ble brukt til julegaver med et par sjokolader og en pengeseddel oppi. Så pakket jeg de i en cellofanpose med et knyttet bånd i julefarger. Glemte selvfølgelig å ta bilde av det ferdige resultatet.
Ikke behov for så mye pynt, men det var moro å prøve dette også. De kan jo dekoreres på forskjellig vis, og innholdet kan jo varieres på mange måter for å passe mottaker og anledning. Bare fantasien som setter grensene.


mandag 29. desember 2014

Juleboks

Jeg har en tendens til å samle på ting, for om mulig - en gang i nær ? fremtid å lage noe ut av de. Så også med valnøttbokser. Hadde et par stykker liggende og en av dem ble tidligere i høst forvandlet til juleboks. Den ble fylt med smørbukk-karameller og gitt bort i julegave.
Gjorde et forsøk på å få litt høyde på pynten på lokket, uten at det skulle bli for vrient å åpne og lukke boksen.
Hadde fått i hus slike små glass-flasker - fylte en med små perler og limte på.  Moro å kunne bruke litt annen pynt enn bare blomster som jeg har lett for å gjøre. Jeg har flere flasker liggende så skal nok finne noe å bruke dem til.


torsdag 25. desember 2014

Flere julekort

Her kommer flere julekort. Best å passe på mens jeg har litt tid og jula er her. I år har det merkelig nok ikke blitt laget noen kort med stemplede motiv fargelagt med tusjer. Men av klippeark og motiv jeg har funnet på nettet og printet ut. Moro med en forandring også.


Når jeg printer ut bilder bruker jeg matt foto-papir. Synes det blir finest da.


Noen ordentlige nisser må det også være. Kjekt med flat pynt på kort som skal sendes med posten.
Her har jeg brukt glitter-lim på bar-kvistene. Synes ikke så godt på bildet men det ble en fin effekt.

Selv om jeg også i år ble fristet til å kjøpe nye julepapirer, så har jeg faktisk brukt mest av ark jeg har kjøpt tidligere år. Både for å bruke opp rester/mindre biter, men også fordi jeg syntes de passet bedre til motivene jeg hadde. Men av stempler er det en kombinasjon av gamle og nye. Synes også det var koselig å bruke motiv som kanskje ikke var helt "gammeldags jul".

Ønsker dere en fortsatt fin romjul! ♥

mandag 22. desember 2014

Engler daler ned i skjul...

Nå måtte jeg virkelig ta meg i nakken, og skrive noen ord her. Slik at dere ikke tror jeg har flyttet sør for ekvator og nyter sommer hele året. For det er ikke tilfelle. Ikke har jeg gått i hi heller. Men høsten har bare flydd avgårde med alt som hører til. Likevel har jeg fått tid til å scrappe innimellom. Men fra det å lage kort til å lage innlegg på bloggen, og fundere på hva vettugt man skal skrive - se det var en annen sak. Så da har det bare blitt utsatt på ubestemt tid.

Nå er det kvelden før kvelden før kvelden - noe sånt. Lillejulaften i morra, og da er det hektisk innspurt i heimen med litt vasking, pynting av tre, legge pinnekjøtt til utvanning og pynte hus. Og sjekke om man har glemt noe julegaver i et skap - som man i høst  la "på et lurt sted". Eldste datter har kommet hjem fra folkehøgskolen i Hardanger, og akkurat nå er det fullt trøkk på kjøkkenet med sang og gitar-spill av mann og døtre. Så herlig med litt ekstra liv og røre i huset. Skal bli godt å være samlet hele familien et par uker. ♥

Jeg har laget 16 julekort i høst og de siste ble ferdig nå i desember. Nå tror jeg alle som skal sendes er sendt, det samme med julegaver som skulle med Posten. Så får jeg krysse fingrene for at de kommer frem til julaften.Nå tror jeg at jeg  dessverre har brukt opp dette mønsterpapiret. Noen ark er så fine at man kjøper 3-4 stk av det, andre kjøpte man kanskje bare 1 stk av, og angrer seg på det.
Jeg er ikke så flink til å bruke blonder på kort, men fikk da brukt litt på dette kortet iallefall. Det ser alltid så lekkert ut når andre har det på kort, men jeg strever litt med å få det fint og samtidig være sikker på at det sitter godt fast.
Synes det er lekkert med sølv speilkartong. Har gull-kartong også, men den rakk jeg ikke å bruke av. Men det kommer alltids ei jul.Dette mønsterarket er litt vrient å bruke. Det kan fort virke litt rotete, men ble ikke så verst fornøyd tilslutt.

Fellesnevneren for disse er ikke bare at de er julekort, men at det ble engler på alle. Den tida jeg holdt på med de, så var Märtha og kollegaen ute og promoterte boka si i alle medier og TV-kanaler - virket det som. Så jeg ble kanskje ubevisst inspirert til å lage kort med engler? Det var iallefall tanken jeg tenke da kortene var ferdig.

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...